Team Limburg Sport

Breedtesport

Team Limburg Sport is de provinciale steunfunctieorganisatie voor de Limburgse sportsector.
Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Team Limburg Sport onderstreept  de term ‘sport’ zoals gebruikt door de NL sportraad. Het omvat  in de meest brede zin van het woord: topsport, breedtesport en bewegen; voor sportdeelname en sportbeleving; voor verenigingssport en commerciële sport; voor sport in accommodaties; voor sport in de openbare ruimte en sport voor een vitale samenleving.

Een vitale en veerkrachtige bevolking is de basis voor onze samenleving en onze economie. Sport draagt hieraan bij. Door sport komen mensen in beweging en ontmoeten ze elkaar. Sport heeft een intrinsieke waarde als vorm van vrijetijdsbesteding én heeft maatschappelijke betekenis omdat sport kan bijdragen aan andere doelen en beleidsterreinen, zoals de volksgezondheid (preventie en zorg) en het welzijn van de bevolking (cohesie en participatie). De helft van de Nederlanders doet wekelijks iets aan sport en bewegen, zelf of profiterend van het sport- en beweegaanbod dat de sportbranche levert.

Sport is allang niet meer van de overheid alleen. Sport en bewegen is van ons allemaal. Georganiseerd, ongeorganiseerd of anders georganiseerd.  In de vereniging, in het onderwijs, in zorginstellingen, bij de fitness, in de openbare ruimte, in de buurt, samen of alleen. Team Limburg Sport deelt kennis, verbind  en jaagt aan van Limburg de sportiefste, gezondste en innovatiefste provincie te maken. 

Heeft u vragen of wilt u in contact komen met een van onze adviseurs? Stuur dan een mail naar info@limburgsport.nl