Limburg Sport is een project van de Provincie Limburg

Met de Sporttalentpas kunnen topsporters en talenten gebruik maken van de voorzieningen die worden aangeboden door de dienstverleners die aangesloten zijn bij Limburg Sport.

Wanneer kun je een Sporttalentpas aanvragen?
Je kunt een Sporttalentpas aanvragen als je onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden:
– is mijn sporttak een topsportdiscipline van NOC*NSF?
– voldoe ik aan de criteria voor een topsportstatus?

Wat kun je met de Sporttalentpas doen?
Met de Sporttalentpas kunnen sporters gebruik maken van (para)medische, sporttechnische en maatschappelijke voorzieningen. Alle voorzieningen voor sporters staan vermeld op de website onder ‘voorzieningen voor sporters‘. Nieuwe voorzieningen worden bekend gemaakt via de website en de digitale nieuwsbrief. Wil jij je aanmelden voor de nieuwsbrief? Zo ben je als eerste op de hoogte van de nieuwe voorzieningen en het belangrijkste nieuws.

Hoe kun je de Sporttalentpas aanvragen?
Je kunt de Sporttalentpas aanvragen via het aanvraagformulier.

Wanneer kun je de Sporttalentpas verwachten?
Als jouw aanvraag compleet is, ontvang je via e-mail een digitale Sporttalentpas. De fysieke Sporttalentpas sturen wij binnen twee weken op.

Een complete aanvraag bestaat uit:
– het ingevulde aanvraagformulier
– het bevestigen van jouw e-mailadres en het toesturen van een pasfoto ( je ontvangt automatisch een e-mail over hoe je dit kunt doen)

Het kan zijn dat er aanvullende vragen worden gesteld. Hierdoor kan het langer duren totdat je de Sporttalentpas ontvangt. Houd daarom je mailbox goed in de gaten na het indienen van een aanvraag. Let op: het kan zijn dat de vragen in de spam box binnen komen. 

Heb je na twee weken geen Sporttalentpas of aanvullende vragen ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@limburgsport.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Voorzieningen

Als topsporter heb je te maken met diverse voorzieningen die jou op weg helpen naar een hoger podium. Denk hierbij aan (para)medische en/of sporttechnische diensten. Binnen het project Limburg Sport bundelen wij deze voorzieningen en maken wij afspraken met dienstverleners.  Om zo topsporters optimaal te ondersteunen, zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun sportieve prestaties. 

(Para)medisch

Als topsporter is het van essentieel belang toegang te hebben tot de juiste medische zorg.

Sporttechnisch

Sporttechnische onderdelen zoals krachttraining, accommodaties en innovaties helpen een sporter beter te presteren.

Randvoorwaarden

Vervoer, financieel, sponsoring en promotie via o.a. webdesign en fotografie zijn randvoorwaarden waar een topsporter o.a. mee te maken krijgt.

Sociaal-maatschappelijk

Onder sociaal-maatschappelijke voorzieningen valt o.a. onderwijs, loopbaanbegeleiding en social media advies.