Team Limburg Sport

Steunfunctie

Team Limburg Sport is de provinciale steunfunctieorganisatie voor de Limburgse sportsector.
Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Team Limburg Sport vervult in 2022 de kennis- en netwerkfunctie in de Limburgse sportinfrastructuur. Als Limburgse steunfunctie organisatie nemen wij actief deel in een netwerk van beweeg- en sport gerelateerde organisaties zoals NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeente, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bonden en Sportkracht12. Daardoor zijn wij op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van breedte- en topsport die van belang zijn voor provinciale, regionale en lokale initiatieven. Om up-to-date te blijven, onderhouden wij actief het genoemde netwerk met landelijke organisaties en delen deze kennis met relevante stakeholders in de provincie.

cropped-favicon.png

Bijkomend aspect is dat we -door op te treden als Limburgse liaison van de sport- een groot netwerk hebben en op die manier vragen uit het veld gemakkelijk kunnen verbinden aan partners die oplossingen hebben voor die vragen. We zijn de vraagbaak als het gaat om het netwerk in de sport. Uitvoering van werkzaamheden laten we aan onze partners over.

Onze kennis, deskundigheid en het netwerk wordt vanuit deze steunfunctietaak ingezet voor een optimale ondersteuning van o.a. Sporttakplatforms en andere provinciale steunfunctieorganisaties zoals Iedereen Kan Sport Limburg, Jeugdfonds Sport Limburg, etc. met als doel het stimuleren van sportdeelname van alle doelgroepen, inclusief ouderen, jongeren en mensen met een beperking.

We beschikken over een overzicht van lokale, regionale, provinciale en nationale netwerkpartners. 100% van de vragen die betrekking hebben op trends en ontwikkelingen wordt beantwoord of doorverwezen naar een partner.  Voor elke sport- of beweeg-gerelateerde vraag kennen wij iemand die de initiatiefnemer verder kan helpen.

Heeft u vragen of wilt u in contact komen met een van onze adviseurs? Stuur dan een mail naar info@limburgsport.nl